woensdag 31 augustus 2011

Het pantserhart


Jo Nesbo. Een van de minst leuke dingen die je kunnen overkomen is dat je boeken meeneemt die je a. al gelezen hebt en b. nog kunt herinneren.
Helaas pindakaas, de eerst gepakte Nesbo had ik al gelezen.
De volgende gepakt en dit is volgens mij zijn nieuwste. Gelukkig weer met Harry Hole in de hoofdrol. Ik heb gemerkt dat als de hoofdpersoon lekker zit in het verhaal dat het niet erg is als de recensent heeft opgemerkt dat iets minder uitgesponnen ook goed zou zijn. Dit zijn van die boeken waarvan het jammer is als je ze uit hebt.
Veel handwerken ondertussen dus.

Als de politie van Oslo vlak na elkaar twee lichamen vindt van vrouwen die in hun eigen bloed zijn verdronken lijkt rechercheur Harry Hole de enige die de zaak zou kunnen oplossen, maar hij is met verlof en lijkt van de aardbodem verdwenen. Rechercheur Kaja Solness van de afdeling Geweld vindt hem tenslotte in Hongkong, waarheen hij is gevlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak die hem zijn relatie kostte, en zijn schuldeisers. Hij laat zich door Kaja ompraten, keert met tegenzin terug en in Oslo kost het zijn chef grote moeite hem op de zaak te zetten. Maar als een parlementslid de volgende dode is, laat hij zich overhalen. De Noor (1960) schrijft naast succesvolle thrillers ook songs voor rockgroep Di Derre waarvan hij leadzanger is. Goed vertaalde, spannende detective met een gecompliceerde, sterke plot waarin erg goed de spanning tussen politie en nationale recherche wordt uitgewerkt, met veel onverwachte wendingen en een niet-verrassend, maar wel heel overtuigend slot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten