maandag 29 augustus 2011

Damastborduren


Wel leuk om iedere keer een andere benaming te bedenken voor volgende stukje over het dekservet.
Iedere week kijk ik ook even op één van de blogs die op de mijne genoemd worden, op dinsdag publiceert mijn collega blogger daar handwerkblogs.
Tot nu toe al een hele lijst, maar uitgeput raakt het blijkbaar nooit en de mijne heeft ze nog niet gevonden(gaan ook maar half over handwerken, alhoewel ik daar niet de enige in ben).
Het hart van de bloemen moet omlijst worden volgens de omschrijving met knoopsteken. Nou kende ik die niet, maar heb het uitgeprobeerd en ben tot redelijk resultaat gekomen. Helaas, na 2 bloemen gedaan te hebben was ik bijzonder ontevreden. De hele handel er weer uitgepeuterd en een eigen steek daar gebruikt.
Die zal best wel een naam hebben, maar die weet ik even niet.
Met een enkele draad een kruisje en daaroverheen nogmaals een kruisje, haaks op de eerste. Het geheel blijft zo tweedimensionaal. Naast het feit dat ik de knoopjes minder mooi vond wordt het ook driedimensionaal. Voor een kleed dat ik vaak hoop te gaan gebruikten niet handig. Niet met gebruiken, niet met wassen en niet met strijken. Dus; aangepast naar eigen inzicht.
Al bordurend zat ik net te bedenken dat handwerkwinkels eigenlijk cadeaubonnen zouden moeten uitgeven. Dan kan ik mijn hele familie naar één winkel sturen om daar bonnen te halen. Welke winkel, nou ja, die heb ik wel in mijn hoofd, maar ben er nog niet geweest. Staat voor het najaar op het programma.
Zal dan meteen naar de mogelijkheid van bonnen vragen, liefst ook te bekomen via het alom aanwezige internet.

1 opmerking: