woensdag 27 juli 2011

"Dossier 64"

Weer zo'n razend spannend boek van die deense schrijver. Ik heb vast voorraad ingenomen voor de komende tijd. Fijn toch dat er zoveel geschreven wordt, je moet het alleen nog allemaal bijhouden wat er uitkomt. Gelukkig is de laatste VN thriller gids weer binnen dus wordt het lezen en lijsten maken.
Af en toe lees je wel eens iets historisch over onderzoeken naar vreemde vormen van mensen-behandeling, dit moet er ook zo een geweest zijn.

Naar aanleiding van een gewelddadige overval op een bordeelhoudster in Kopenhagen duikt Rose, de eigenzinnige assistente van brigadier Carl Mørck, op de kwestie van een jaren geleden verdwenen prostituee _ een van de vele onopgehelderde zaken die de afdeling Q moet oplossen. Wanneer Mørck en zijn collega Assad worden gedwongen de zaak te onderzoeken, komen er verdachte aanwijzingen boven water over een eiland waar de Deense overheid vroeger lichtzinnige vrouwen naartoe stuurde, die vervolgens waren overgeleverd aan de luimen van het bewakend personeel. Mørck en Assad ontdekken algauw dat dit slechts het topje van de ijsberg is van een ongehoorde vorm van mensenrechtenschending, die meer dan een halve eeuw geleden is begonnen en blijkbaar nog steeds gaande is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten