vrijdag 22 juli 2011

"De voorganger"

De man heeft een rare naam Eric van Lustbader, vroeger ook wel von Lustbader, maar zo langzamerhand ga ik denken dat dit toch een andere schrijver is.
Het is in ieder geval lekker onwaarschijnlijk, spannend en goed geschreven. De inhoud is een beetje boel gezocht, maar als het lekker geschreven is heel goed leesbaar met een kopje thee op de bank:


Het is vreselijk als je dochter overlijdt, maar het is nog erger als ze je nodig iets moest vertellen en je had geen tijd om naar haar te luisteren.
Het is eng als je dochter wordt ontvoerd, en nog enger als je de aanstaande president van Amerika bent.
Het is a hell of a job wanneer je je dochter hebt verloren en die van een ander terug moet zien te vinden… 

Jack McClure, speciaal agent en een beetje een buitenstaander, stort zich op zijn werk wanneer hij zijn enige dochter, Emma, door een vreselijk ongeluk kwijtraakt.
Dan krijgt hij een opdracht die de nachtmerrie weer doet herleven. Alli, de dochter van de aanstaande president Edward Carson, en tevens een goede vriendin van Emma, is verdwenen en Jack moet haar zien te vinden. Tijdens de zoektocht naar Alli en de ontvoerder krijgt hij te maken met politieke intriges en een politiek-religieuze strijd. Hij gelooft niet in een god, maar zijn geloof in zichzelf wordt totaal ondermijnd als blijkt dat zijn leven, zijn gezin en zijn land al langer be├»nvloed worden door de zeer briljante maar gevaarlijke man die ook achter de verdwijning van Alli zit. Een groot manipulator die jonge mensen voorgaat, en die Jack steeds een stap voorblijft... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten