dinsdag 20 september 2011

"Spanningsveld"

Jeffrey Deaver. De man schrijft razend goede thrillers hoewel je op een gegeven moment door zijn maniertjes heen gaat kijken.
De hoofdpersonen zijn wat groter dan live soms is dat goed, soms irriteert  het.
Wat je vooral wilt is aan het eind komen en weten ‘wie het gedaan heeft’


Een explosie in een transformatorhuis in New York verwoest een bus. Het blijkt geen ongeluk, maar een aanslag. Er volgt een dreigbrief die waarschuwt voor meer aanslagen tenzij de grootste elektriciteitsmaatschappij van New York de eisen van de terrorist inwilligt. Eisen die erop neerkomen dat een groot deel van de stad tijdelijk zonder stroom komt te zitten. Onmogelijk in te willigen, dus volgen er weer een aanslag en een dreigbrief met meer van hetzelfde. Lincoln Rhymes en zijn team van forensisch experts zetten alles op alles om de terrorist op te sporen. De negende Lincoln Rhyme thriller, de sarcastische en heethoofdige wetenschapper met dwarslaesie die vanuit zijn rolstoel onderzoeken leidt en met zijn forensisch laboratorium aan huis misdrijven oplost. Alle bekende figuren zoals Amelia Sachs en Thom Reston zijn weer aanwezig. Afgezien van het onwaarschijnlijke uitgangspunt is het een goede, spannende serie. Ook deze aflevering met veel informatie over de elektriciteitsvoorziening van een grote stad zit goed in elkaar en zal zijn weg weer vinden naar de liefhebbers.

2 opmerkingen:

  1. Ik houd ook best wel van thrillers, het is wel handig om goeie titels te hebben, want ik vind lang niet alles "goed".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Elizabeth. Wat goed is maakt de lezer zelf uit. Ik heb in een bibliotheek gewerkt en weet uit ervaring dat boeken aanraden een heikele zaak kan zijn. Vandaar dat ik, naast mijn eigen commentaar ook een neutrale inhoud opneem.

    BeantwoordenVerwijderen