donderdag 12 april 2012

"Bedrog"


De zeventienjarige Alexa krijgt in een café een drankje aangeboden. Een paar uur later wordt ze wakker, levend begraven met een webcam die al haar wanhoop en angst registreert en op internet openbaar maakt.
Alexa's vader, een machtige zakenman, ziet zijn hedge fund in elkaar zakken. Hij wordt ervan verdacht een Ponzi-fraude te hebben opgezet en zijn leven is in gevaar. Hij heeft nog maar één vriend die hem kan helpen zijn dochter te redden en zijn onschuld te bewijzen. Die vriend is Nick Heller.
In deze tweede thriller met Nick Heller in de hoofdrol (de eerste was 'Fraude') is hij naar Boston teruggekeerd en heeft daar een detectivebureau opgezet. Hij wordt benaderd door de puissant rijke zakenman Marshall Marcus omdat zijn dochter Alexa is ontvoerd. Zij wordt onder de grond gevangen gehouden in een doodskist en de ontvoerders eisen 'Mercury'. Wat dat is, daarvan heeft Alexa geen idee. Wat Nick wel snel duidelijk wordt, is dat Marcus niet de volledige waarheid heeft verteld. Hij blijkt diep in het krijt te staan bij de Russische maffia en ook Belinda, zijn veel jongere vrouw, heeft heel wat te verbergen. Nick is een scherpzinnig speurder, staat als ex-lid van de geheime dienst zijn mannetje wat betreft fysieke contacten, kennis en gebruik van wapens en kennis op het gebied van elektronische oorlogsvoering. Het is zodoende een snelle thriller geworden, vol actie, met gevarieerde karakters en een vlotte schrijfstijl. Het plot is een voor de detective en de lezer ingewikkelde puzzel met een bevredigende ontknoping. Smaakt naar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten