woensdag 21 november 2012

"De geneesvrouw"


In het zestiende-eeuwse Venetië is de jonge Gabriella Mondini een bijzondere vrouw: ze beoefent de geneeskunde, net als haar vader. Op een dag blijkt haar vader spoorloos verdwenen. Zonder zijn bescherming kan ze niet langer als arts werken in de door mannen gedomineerde medische gemeenschap.
Gabriella besluit haar vader te gaan zoeken, en ze probeert de raadsels rond zijn verdwijning met behulp van oude brieven op te lossen. Haar reis brengt haar door heel Europa, langs beroemde universiteiten, centra van de geneeskunst, maar ook in afgelegen dorpjes.
Onderweg trotseert Gabriella bedreigingen en tegenslag, en ze ontdekt veel over ziekten, kruiden en kuren - maar vindt ze ooit haar vader terug?

De geneesvrouw is een betoverend boek dat je voert naar bekende steden uit de renaissance; vol details over de geneeskunde en het leven van vrouwen in die eeuw. Een boek dat je met intense voldoening uitleest.

Regina O'Melveny is van oorsprong Italiaanse. Ze heeft zich voor deze roman laten inspireren door een sleutelkistje op de antiekmarkt van Venetië en de geestesziekte van haar moeder.

Ik ben benieuwd, ik moet hier nog aan beginnen, maar de recensie klinkt goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten