maandag 27 februari 2012

"Het tiende jaar"


De bruiloft van brigadier Lindsay Boxer lijkt snel vergeten als ze wordt opgeroepen om een gruwelijk misdrijf op te lossen: een tienermeisje is voor dood achtergelaten, en haar pasgeboren baby is spoorloos verdwenen. Er is geen spoor van de dader en het slachtoffer zelf lijkt informatie te verzwijgen.
Advocaat Yuki Castellano is bezig met de grootste zaak van haar leven: een vrouw wordt ervan beschuldigd haar man voor de ogen van hun kinderen te hebben omgebracht.Wanneer ze via Lindsay bewijsmateriaal in handen krijgt, wordt ze tot een lastige keuze gedwongen die de vriendschap tussen de vrouwen op het spel kan zetten.
Het tiende deel uit Pattersons misdaadserie over vier vrouwen uit San Francisco (The Women's Murder Club) die op een wat onorthodoxe manier gezamenlijk misdaden oplossen. Politie-inspecteur Lindsay Boxer wordt vlak na haar bruiloft geconfronteerd met een raadselachtige zaak: een 15-jarig meisje wordt zwaargewond gevonden, ze blijkt net bevallen te zijn, maar de baby spoorloos. Er blijken nog meer vrouwen aangerand te zijn, geen van hen kan zich het gebeurde herinneren. Lindsay's vriendinnen Yuki (hulpofficier van justitie), Claire (patholoog-anatoom) en Cindy (verslaggeefster) krijgen ook met de zaak te maken. Spannend, lekker weglezend, geroutineerd geschreven misdaadverhaal met een aardige plot, wat romantiek en aandacht voor het priveleven van de hoofdpersonen.
Aan deze omschrijving heb ik niets toe te voegen deze keer. Spannend, maar zo uit en onthouden doe je het ook niet echt......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten