vrijdag 14 december 2012

"Hemelse juwelen"


Caterina Pellegrini houdt evenveel van muziek als van haar geboortestad Venetië. Wanneer ze als muziekwetenschapper de kans krijgt om de nalatenschap van een onbekende componist te onderzoeken, hoeft ze niet lang na te denken. De erfenis blijkt te bestaan uit twee antieke kisten met brieven en andere papieren. Caterina hoopt op een muzikale ontdekking die haar doorbraak zou kunnen betekenen, maar haar opdrachtgever lijkt slechts uit op financieel gewin. Uit de brieven komt stukje bij beetje het intrigerende leven van Agostino Steffani naar voren.

Hoe dieper Caterina graaft, hoe dringender haar vragen worden. Wat had de man te maken met de grootste moordzaak van zijn tijd? En wat is de rol van Moretti, de advocaat door wie Caterina voor deze opdracht is ingehuurd?

In Hemelse juwelen verenigt Donna Leon haar liefde voor schrijven met haar andere grote passie: barokmuziek. Donna Leon liet zich voor Hemelse juwelen inspireren door de nieuwe cd van Cecilia Bartoli, Mission, waarop Bartoli verloren gewaande aria’s van componist Agostino Steffani zingt.


Cecilia Bartoli: ‘Toen ik voor mijn nieuwe project op de prachtige muziek van een vergeten componist stuitte, wist ik dat daar een verhaal in zat dat alleen Donna Leon kon schrijven.’

Kortom Brunetti is met vakantie gestuurd maar het blijft spannend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten