dinsdag 16 oktober 2012

" 61 uur"


Jack Reacher komt midden in een extreem koude winter een paar dagen vast te zitten in Bolton, South Dakota. Hij raakt betrokken bij de problemen van de lokale politie en biedt aan te helpen. Hoe erg kan het zijn, in Bolton, South Dakota?

Wat Reacher niet weet is dat over precies 61 uur de grootste internationale drugsdeal aller tijden op spectaculaire wijze uit de hand zal lopen. De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft iedereen omgekocht. Amerika moet zijn handen schoonhouden. En Reacher zit er middenin.

Is dit een situatie waarbij het zelfs voor een man als Reacher erop of eronder wordt?

Veertiende deel van de serie over de voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie Jack Reacher, die zich kenmerkt door scherpe observaties en dito analyses van de situatie. Reacher komt door een ongeluk vast te zitten in Bolton, South Dakota. Het is daar heel erg koud. Hij raakt betrokken bij de problemen van de lokale politie en biedt aan te helpen. Wat Reacher nog niet weet, is dat over precies 61 uur (vandaar de titel) een omvangrijke drugsdeal tussen de Latijns-Amerikaanse misdadiger Plato en een Russische koper volledig uit de hand zal lopen. Wat hem bezig houdt, is het gevaar dat Janet Salter, een getuige van een eerdere misdaad in opdracht van Plato, loopt. Hij vat sympathie op voor deze oud-professor, die zo principieel is dat zij bereid is haar leven op het spel te zetten. Zal hij haar tegen Plato kunnen beschermen? Korte zinnen, veel detailbeschrijvingen, voorspelbaar plot, desondanks spannend verhaal, maar de passages over hoe koud het is, komen wel erg vaak terug.

De hoofdvraag aan het eind van dit boek: Waar is het vervolg, heeft ie het overleefd!
En gelukkig meteen gevonden dat er al weer twee Reacher boeken na zijn gekomen. Nog gelukkiger ben ik ermee dat ze ook in mijn verzameling e-books te vinden waren.
Ha, meteen overzetten en doorlezen....... Lee Child kan in ieder geval schrijven.
Volgend jaar komt de eerste film uit van de boeken. Ook daar benieuwd naar....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten