donderdag 5 mei 2011

Boeken met een 'bovennatuurlijk tintje'

Terug van de cursus om te 'leren met pensioen te gaan' ben ik helemaal leeg. In de pauzes en 's avonds laat toch wat gelezen in een best heel goed geschreven boek, maar waar je een beetje de kriebels van krijgt omdat je weet dat het niet kan. Toch ga ik 'em uitlezen om te weten hoe de schrijver het oplost.

Zal zijn zoon het volgende slachtoffer zijn?
John Calvino, een vierendertigjarige politierechercheur, ondervraagt een puber die in een psychiatrische kliniek zit. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak is een echo uit Johns verleden.
Twintig jaar geleden, toen John zelf veertien jaar was, werd zijn familie uitgemoord en John ontsnapte ternauwernood aan de dood door de seriemoordenaar neer te schieten.
De misdaden in heden en verleden lijken met elkaar verbonden. Langzaam bekruipt John het angstige voorgevoel dat zijn gezin gevaar loopt. Hij zal het moeten opnemen tegen een moordenaar die zal toeslaan op de veertiende verjaardag van zijn eigen zoon...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten