donderdag 9 augustus 2012

"Etalagemoord"

Lezen op de e-reader. Dat gaat uitstekend na wat wennen en vooral het feit dat je het "lei-tje" in een hand kunt houden en met die hand ook het blad kunt omslaan is heel pleizerig.
De bieb heeft al lang afgedaan als bron voor e-books. Het gegeven dat de uitgevers het als een papieren exemplaar willen afhandelen doet de deur dicht. Het wordt maar eenmaal uitgeleend en moet dan eerst e-teruggebracht worden voor de volgende ermee aan de gang kan. Gelukkig kun je ze ook kopen en wanneer je goed zoekt ook op internet vinden.
Van deze schrijver heb ik meer gelezen en hoewel het geen toppertje is verveel je je er ook niet mee.
Lekkere scandinavische ontspanningslectuur.


De 79-jarige Reidar Folke Jespersen besluit zijn leven een andere wending te geven. Hij stoot hierbij verscheidene mensen uit zijn omgeving meedogenloos voor het hoofd. Alleen een mooie jonge vrouw met wie hij een ongewoon rendez-vous heeft, is hij goedgezind. Op een ochtend wordt Jespersen dood aangetroffen in de etalage van zijn antiquariaat, naakt op een stoel; op zijn lichaam zijn tekens gekrast, die op een soort code lijken. Er zijn voldoende motieven en verdachten. Iedereen schijnt zo zijn redenen te hebben om het slachtoffer te haten. Toch blijkt het oplossen van de moord niet zo eenvoudig. Hoofdcommissaris Gunnarstranda en zijn collega Frolich komen er snel achter dat Jespersen een zeer bewogen leven heeft geleid...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten