vrijdag 16 maart 2012

"Rood waas"


De laatste Patricia Cornwell. Volgens de recensies zou die wat tegen kunnen vallen.
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta is op weg naar de beruchte vrouwengevangenis in de Amerikaanse staat Georgia. Ze gaat daar een gedetineerde opzoeken die informatie zegt te hebben over de dood van Jack Fielding, Scarpetta's collega die een halfjaar geleden vermoord is. 
Tijdens haar speurtocht stuit ze op een bizarre samenhang tussen wat Jack is overkomen en andere feiten: een gezin dat jaren geleden is uitgemoord, een jonge vrouw in de dodencel, en diverse onverklaarbare sterfgevallen binnen de gevangenis. Er blijkt zelfs een verband te zijn met een uiterst destructief wapen dat internationaal grote schade kan aanrichten. 
In deze nieuwe roman met dr. Kay Scarpetta (patholoog-anatoom) in de hoofdrol, raakt Kay betrokken bij moorden op gevangenen. Zelfs Kay zou verdachte kunnen zijn. Uiteindelijk blijkt het verleden een belangrijke rol te spelen in de oplossing. Langdradige thriller, waarin veel wordt uitgelegd en gepraat. Bovendien grijpt de schrijfster steeds terug op zaken uit het verleden die in andere romans met Kay Scarpetta aan de orde zijn geweest. Kay lijdt aan schuldgevoelens die zo ver gaan dat ze het zichzelf verwijt als er iemand vermoord wordt. Pas tegen het einde wordt het verhaal spannend, de ontknoping is verrassend en geloofwaardig. Het verhaal kan de vergelijking met eerdere delen uit de serie echter beslist niet aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten