dinsdag 23 juli 2013

"Heksenjacht"

Dit is het verhaal van broer Whit en zus Wisty Allgood, die midden in de nacht worden weggehaald bij hun familie. Ze worden ervan beschuldigd een heks en een tovenaar te zijn en daarom gevangengezet. Ze zijn geen uitzondering: duizenden jonge mensen zijn ontvoerd en beschuldigd, veel jongeren worden vermist. Het heersende regime heeft zich tot doel gesteld alle vrijheid, muziek, boeken, kunst en magie uit het leven te bannen. In deze nachtmerrie leren Whit en Wisty hun werkelijke krachten kennen. Maar zullen ze hun gaven op tijd kunnen inzetten om zichzelf en hun ouders te redden, en misschien zelfs de wereld?

Een tienerboek waarvan meer delen zullen verschijnen. Vroeger noemde je dit een vorm van sf van de eindtijd, nu een thriller. Ben het daar dus niet mee eens. Het boek komt uit de hoek van Patterson, die naast zijn vaste hoofdfiguren veel boekideeen laat uitwerken door de groep om hem heen.

woensdag 17 juli 2013

Dekservet

Het dekservet was minder bewerkelijk als degene van vorig jaar.
Ik denk dat deze maar in dit huis blijft, er is bijpassend blauw aardewerk om van te eten, een karaf met blauw en wie weet van ik verder nog op de plaatselijke ‘vide greniers’ ga vinden aan leuk bijpassend serviesgoed.
Ook hier telt dat een leuke aankleding de helft is van de maaltijd.
Samen moet het altijd er leuk uit zien en lekker smaken. Dit jaar komen er wat meer gasten langs en dan wil een meisje toch op scheppen.

zondag 14 juli 2013

"Moment van afscheid"

Wat doe je als een seriemoordenaar het op je gemunt heeft?

Er is een seriemoordenaar die bepalend is geweest voor het leven van profielschetser Tony Hill. Een die nog slechter is dan alle andere seriemoordenaars. Een die Hill het bloed in de aderen doet stollen: Jacko Vance.

En nu is Jacko weer opgedoken, sluwer en verknipter dan ooit. Jarenlang heeft hij in de gevangenis gezeten, maar hij is er op ingenieuze wijze in geslaagd te ontsnappen. Hij heeft maar één doel: zich wreken op Tony Hill en alle anderen die hem indertijd te grazen hebben genomen - zoals hoofdinspecteur Carol Jordan. Tony Hill beseft dat Jacko op hen afkomt, maar weet niet waar en wanneer hij zal toeslaan...

De Schotse bestsellerauteur Val McDermid heeft zestien jaar gewerkt als journaliste, en woont bij Manchester. Ze heeft inmiddels vijfentwintig thrillers en een aantal korte verhalen op haar naam staan, waaronder de zeer succesvolle Tony Hill-thrillers, die voor de Britse tv zijn bewerkt tot de serie Wire in th

donderdag 11 juli 2013

Armband huidige fase

Terug gekomen het kantwerk weer opgenomen. Nog een klein stukje voordat de bloem kon worden gesloten. Voor het blad liggen ook de klossen al klaar, daar moet alleen even eerst goed gelezen worden. Daar is een afwijking in het opzetten van wat ik gewend ben.
Wanneer ik thuis ben meteen een armband-montuur bestellen zodat de armband snel gedragen kan worden……
Eerst afmaken moet ik tegen mijzelf zeggen, dan pas plannen om het montuur te bestellen natuurlijk.
Maar hij gaat er goed uitzien en past wat kleuren betreft goed bij wat ik verder gewoon ben te dragen.



maandag 8 juli 2013

"Het Marco effect"

De Serie Q van Jussi Adler-Olsen bereikt keer op keer de internationale bestsellerlijsten. Het Marco-effect, het nieuwste deel, is misschien wel de spannendste thriller van de afgelopen tien jaar. Marco's oom Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer de 15-jarige Marco ontdekt dat zijn oom hem op een beestachtige manier kreupel wil maken, voor geldelijk gewin en om hem in toom te houden, moet hij vluchten.
Voorzichtig probeert Marco een nieuw leven te beginnen, totdat hij enkele maanden later een gruwelijk geheim ontdekt en de gedragingen van zijn familieleden hem dwingen om ingrijpende stappen te ondernemen. Een schrijnend dilemma ontstaat: moet hij zijn familie aangeven?
Op de afdeling Q raken Carl Mørck en zijn collega's intussen steeds verder betrokken bij de zaak, die zich ontvouwt tot een web van corruptie en zware misdaad, van het ministerie tot diep in de Afrikaanse jungle.

vrijdag 5 juli 2013

Camperend borduren of bordurend camperen


Ik ging naar Spanje en ik nam mee…….het dekservet, de uiltjes deel 2 en de vogels uit Guatemala van vorig jaar. Natuurlijk mijn foto toestel en ook mijn tekenblok.
Wat ervan terecht gekomen is……
Het dekservet is voor ruim de helft opgeschoten, de uiltjes en de vogels heb ik met rust gelaten.
De foto's, tsja dat zijn er nogal veel geworden van vooral Gaudi's werk, waaruit veel handwerkinspiratie te halen valt.
Mijn tekenblok is net zo teruggekomen als dat het is mee gegaan. Ik heb alleen maar goed weer gehad en veel gewandeld en naar Barcelona geweest.
Beetje rood, maar dat komt door de parasol. Ik zat buiten te werken toen ik de foto nam en nu is ie een pietsie rood uitgevallen. Volgende keer binnen fotograferen.