zondag 30 december 2012

Kraag

Nee, deze heb ik niet gemaakt! Deze kraag is gemaakt in opdracht door mijn kantdocente en in de eindfase. 5 meter kant in stijl van de Gouden Eeuw aan 5 meter fijne batist gezet.
Ik vind hem beeldschoon en weet hoeveel werk hierin is gaan zitten. Waar en wanneer deze kraag opduikt in reportages en foto's weet ik nog niet, maar hij gaat gezien worden, dat is zeker.
Wanneer je zo'n schilderij dan bekijkt, al deze mannen dragen kragen met een kantrand, moet je bedenken dat deze kragen om ze schoon te maken naar het duingebied werden gebracht(schoon water), uit elkaar gehaald, gewassen, gebleekt, gestijfd en gestreken en weer aan elkaar genaaid werden.
Het was een elitair stuk kleding!

vrijdag 28 december 2012

"Blauwe diepte"


Door velen niet als volwaardig gezien, want een romantische schrijfster. Wel een die haar sporen dik heeft verdiend en dit is zo spannend als menige thriller.

Angeliques Vloek, een amulet van onschatbare waarde, ligt al eeuwenlang verborgen op de bodem van de zee. Wie hem vindt wacht roem, rijkdom en... de vloek die erop rust.
Matthew Lassiter jaagt er al jaren op. Zijn vader is erom vermoord, en hij heeft gezworen het te vinden en wraak te nemen op de moordenaar. Sindsdien zwerft hij over de oceaan - speurend naar verborgen schatten, wachtend op zijn kans.
Maritiem archeologe Tate Beaumont is er ook naar op zoek, maar haar interesseert vooral de historische waarde. Als ze tijdens een expeditie met Matthew moet samenwerken, vindt ze dat aanvankelijk niks. In haar ogen is hij een avonturier, die zijn eigen belang voorop stelt. Maar hij blijkt een ervaren duiker en, moet ze toegeven, onuitstaanbaar aantrekkelijk. Al gauw vormen ze ondanks hun tegenstellingen een goed team - onder water én boven water.

Dan slaat Matthews oude vijand toe.De expeditie loopt uit op een ramp, en Tate en Matthew worden uit elkaar gedreven. Want de eed die Matthew heeft gezworen, dwingt hem de liefde van zijn leven op te geven...

woensdag 26 december 2012

Trui 2012

Nog net afgekregen.......het in elkaar zetten was niet eenvoudig, de eerste keer ging het bijna fout en uithalen is een crime!. Gisteravond helemaal afgekregen en op de foto gezet.
Maar even over een stoelrug gedaan om het goed zichtbaar te krijgen, het is een erg los gebreide trui en of ie me staat moet ik ook nog maar afwachten.
Affijn, hij is af.....
Nu een nieuw project opzetten...en...
de icoon afmaken.....


dinsdag 25 december 2012

Feestdagen

Natuurlijk wens ik iedereen die langs mijn blog komt prettige feestdagen......

zondag 23 december 2012

"Blijf dichtbij"

Harlan Coben heeft al vele thrillers geschreven. Dit is er een zonder zijn vaste hoofdpersoon.
Megan, Ray en Jack zijn gevangen in een leven dat ze niet gewenst hebben. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden. Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt... Met zijn vertrouwde combinatie van adembenemende spanning en scherp inzicht in de donkere kanten van ogenschijnlijk perfecte levens, levert Coben opnieuw een thriller af.

vrijdag 21 december 2012

Antwan's dekentje is klaar voor presentatie

Het volgende dekentje voor de nieuwe baby is af. Het is een mooie geworden.
De beide families hebben ervoor gehaakt en gebreid en mijn ene zus heeft een deel aan elkaar gemaakt, ik het andere deel en samen hebben we het op de voering en tussenlaag gemonteerd.
Het is op de hand verder afgewerkt(de hoeken).
De maat is ca. 90 x 90 cm.
Vorige keren is soms de onder- en bovenkant op de kruisen nog doorgepit, maar dit grijs glanst zo mooi en alles zit goed in elkaar zodat het niet echt nodig is.
Met het familie-kerstdiner wordt ie gepresenteerd aan de familie van mijn kant, daarna gaat het naar de eindbestemming zodat iederaan even A en O kan roepen.
Ben benieuwd voor wie een volgende dan weer wordt......
Hopelijk zitten daar eerst trouwerijen tussen, maakt de zaak toch wat makkelijker.




dinsdag 18 december 2012

"Virus"


Tory Brennan, nichtje van gerenommeerd forensisch antropoloog Temperance Brennan, is de leider van een groep tiener-'sci-philes' die op een afgelegen eiland aan de kust van South Carolina wonen. Wanneer ze een hond redden die voor medische experimenten zou worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan een onbekend virus dat hun levens voorgoed zal veranderen. Niet lang nadat ze met het virus in aanraking zijn gekomen, merken Tory en haar vrienden dat ze verscherpte zintuigen hebben en dat hun reflexen megasnel zijn. Ze moeten hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren met hun nieuwgevormde fysieke gaven om een verjaarde misdaad op te lossen die plotseling volop in de belangstelling staat. Alleen moeten ze daarvoor wel lang genoeg in leven blijven...

Het heeft even niets met Bones te maken, maar een nieuwe hoofdfiguur. Het wordt een boek genoemd voor tieners, maar ik vond 'em toch ook erg spannend en heb hem achter elkaar uitgelezen.



zondag 16 december 2012

De huidige trui....eindfase?

Het breien ging redelijk makkelijk, het berekenen van het patroon op een andere maat ging goed.
Alle panden zijn klaar, schouders aan elkaar gezet en nu steken opnemen voor de boord.
Nou dat ging niet zo goed. De eerste keer leek het nergens naar, dus uitgehaald.
De tweede keer met een haaknaald 100 steken opgenomen (tunesische haaknaald) en overgezet op dikke pennen om de boord wat ruimer te maken.
Een boord in patentsteek lukt niet, maar ik weet niet waarom de patentsteek niet in een rondje werkt...
Dus overgegaan op de gewone boordsteek en nu afbreien.
De trui wordt alleen wel heel zwaar zo, dus een paar pennen per avond is het best haalbare.
Maar, hij moet af voor de kerst heb ik met mezelf afgesproken.

vrijdag 14 december 2012

"Hemelse juwelen"


Caterina Pellegrini houdt evenveel van muziek als van haar geboortestad Venetië. Wanneer ze als muziekwetenschapper de kans krijgt om de nalatenschap van een onbekende componist te onderzoeken, hoeft ze niet lang na te denken. De erfenis blijkt te bestaan uit twee antieke kisten met brieven en andere papieren. Caterina hoopt op een muzikale ontdekking die haar doorbraak zou kunnen betekenen, maar haar opdrachtgever lijkt slechts uit op financieel gewin. Uit de brieven komt stukje bij beetje het intrigerende leven van Agostino Steffani naar voren.

Hoe dieper Caterina graaft, hoe dringender haar vragen worden. Wat had de man te maken met de grootste moordzaak van zijn tijd? En wat is de rol van Moretti, de advocaat door wie Caterina voor deze opdracht is ingehuurd?

In Hemelse juwelen verenigt Donna Leon haar liefde voor schrijven met haar andere grote passie: barokmuziek. Donna Leon liet zich voor Hemelse juwelen inspireren door de nieuwe cd van Cecilia Bartoli, Mission, waarop Bartoli verloren gewaande aria’s van componist Agostino Steffani zingt.


Cecilia Bartoli: ‘Toen ik voor mijn nieuwe project op de prachtige muziek van een vergeten componist stuitte, wist ik dat daar een verhaal in zat dat alleen Donna Leon kon schrijven.’

Kortom Brunetti is met vakantie gestuurd maar het blijft spannend.


woensdag 12 december 2012

...nu de draak nog...

De volgende fase van de icoon. Het deel in het passepartou is af, de rand is wat kaal dus daar komt een rand goud op.
De draak is in theorie ook al klaar en komt in de lijst, voor het passepartou en de lans komt van binnen naar buiten.
Het is sneller gezegd dan gedaan, maar het moet gaan lukken.

maandag 10 december 2012

"Achtervolging"

Als Jack Reacher een lift accepteert van een auto met een vrouw en twee mannen ontdekt hij dat de vrouw gegijzeld wordt door de twee mannen en dat ze op de vlucht zijn vanwege een moordpartij. FBI, CIA en nog veel meer uniformen zitten hen achterna. Als hij echter uit de auto gezet wordt, verandert Reacher van achtervolgde in achtervolger want hij wil alles op alles zetten om de vrouw te bevrijden. Ook dit zeventiende deel in de serie met Jack Reacher in de hoofdrol start ogenschijnlijk vrij gewoon om vervolgens via diverse onverwachte wendingen en onderhoudende actiescènes uit te komen bij de spannende ontknoping. Het analytisch vermogen van Reacher om grip te krijgen op zijn situatie, zijn nuchterheid en kracht staan ook nu weer centraal in een verhaal. Lee Child heeft weer een goed leesboek afgeleverd hiermee. Ik dacht dat ik deze als epub had, maar helaas bleek dat niet zo te zijn.
Gelukkig heeft de bieb het dan ter lezing natuurlijk.
Nu opzoek naar de volgende...........achtervolging, opvolging, feuilleton.....


vrijdag 7 december 2012

Kantmarkt Maarn

Er zullen wel veel blogs zijn met dit onderwerp. Gistermorgen vanwege de sneeuw toch gekozen voor de trein. Een bepaald beperkt budget in de knip en rondkijken.
Zonder een cent weer buitengekomen, maar wel alles in de tas waar ik voor gekomen was.
Twee klosjes diamant van dmc in zilver en brons, een aantal sluitingen voor kettingen of armbanden. Een reusachtige fles paille, ingeschreven voor een workshop september 2013 (over toekomst denken gesproken) en affiches en flyers meegenomen voor de tentoonstelling in april volgend jaar in Deventer. Genoeg voor de hele kantkring.
Dinsdagavond hebben wij de kerstkaarten af gemaakt, die de kring naar de andere kringen in Noord-Holland verstuurd. Nu moet ik de adressen er nog opzetten en op de bus doen, samen met mijn eigen kaarten.

woensdag 5 december 2012

"Vlinders voor altijd"


Jaja, ik lees niet altijd histories werk of thrillers.
Ik wilde gisteren eigenlijk naar de bibliotheek, maar dat is er niet van gekomen. Dit soort boeken leest zo lekker weg tussendoor en mag ook wel eens genoemd worden.

Wanneer Lara voor het eerst weer terug is in haar geboortestad, herkent niemand haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk. Er is te veel om over bij te praten. En dan... is daar ineens ook haar vriendje van toen! Hij is nog net zo aantrekkelijk als vroeger. Voor ze het weet, heeft Lara weer vlinders in haar buik... De Engelse Jill Mansell is een absolute bestsellerauteur.

Lara Carson keert terug naar Bath, het stadje waar zij opgroeide, om haar vader te begraven, heeft zij heel wat uit te leggen. Op 16-jarige leeftijd verdween zij, haar beste vriendin en haar vriend achterlatend zonder uitleg. De beste vriendin heeft het zelf niet makkelijk, Evie ontdekt op haar trouwdag dat haar bruidegom een affaire heeft met de kapster die haar haar zou doen en vlucht voordat het ja-woord uitgesproken wordt. Lara en Evie trekken in het ouderlijk huis van Lara, waar Evie het schokkende geheim ontdekt dat Lara al die jaren met zich heeft meegedragen. Ook Flynn, Lara’s vriendje van vroeger, zal ontdekken dat dit geheim zijn leven onherroepelijk zal veranderen. En wat gebeurt er met de aantrekkingskracht die Flynn en Lara na al die jaren nog voelen?

maandag 3 december 2012

De huidige trui deel zoveel

De panden zitten aan elkaar, de mouwen zijn af.
Nu de boord nog. Zoeken naar pennen zonder knop nr.4....... Die had ik natuurlijk net niet, de dikke nrs. 5 zou wel gaan, maar de steken zijn er niet mee op te nemen. Gelukkig nog een paar dunnere gevonden om steken mee op te nemen, daarna breien met nr.5.
Welke steek, geen saaie boordsteek dacht ik. Het wordt de grote lussige patentsteek voor de boord.
Daarna komen de mouwen er pas aan, want het wordt toch wel een gewicht om op schoot te hebben.
De volgende foto zal er hoop ik een zijn van een trui die af is en draagbaar......

zaterdag 1 december 2012

Sierdekentje/boxkleed

Donderdag ben ik voor de derde keer oud-tante geworden. Met de nadruk op tante graag!
Voor de eerste van mijn oudste neef(lastig hoor een familie beschrijven) hebben we met de families een rode gemaakt, die moet ook nog ergens op de blog zijn terug te vinden.
Nu is het een grijs-witte geworden, maar toch vrolijk omdat iedereen lekker anarchisties zijn eigen interpretatie van het grijs en het wit heeft gebruikt.
Ook heeft tante Pos een envelop met lapjes zoek gemaakt, maar gelukkig, we hebben er toch genoeg!
Nu het ontwerp gemaakt en de zaak verdeelt. Mijn ene zus maakt 3 banen, ik doe er 4 en daarna wordt het geheel gevoegd en op voering gezet.
De kleur keus daarvoor is tot nu toe zilvergrijs.
Het dekentje voor Antwan wordt natuurlijk weer een geheel eigen creatie ik ben de tel kwijt van alle dekentjes waar ik bij betrokken ben geweest.....